zonnepanelen

Mogelijke subsidies energie

Er zijn meerdere mogelijke subsidies op energie gebied te krijgen. Welke subsidies er voor u beschikbaar zouden zijn wanneer u aandacht besteed aan het beperken van het energieverbruik is afhankelijk van meerdere factoren. Daarnaast is het zo dat de overheid hier steeds veranderingen in aanbrengt. Zo werd er maar liefst 6 miljard euro door de overheid gereserveerd als subsidie voor mensen die bewust kozen voor het beste energielabel van de auto. Mensen die dus kozen voor een nieuwe energielabel A auto konden subsidie krijgen. Hier werd gretig gebruik van gemaakt, maar het heeft totaal niets aan winst voor het milieu / klimaat opgeleverd. De subsidie voor een energielabel A auto werd dan ook weer geschrapt.

 

Zonnepanelen en subsidie voor energie besparing

zonnepanelen

Een subsidie op energie gebied die we ook voorbij hebben zien komen is de subsidie op zonnepanelen. Zonnepanelen leveren een enorme bijdrage aan het reduceren van het energieverbruik, maar velen vonden de aanschaf van zonnepanelen te duur. Hierop werd er een landelijke subsidie ingesteld voor de aanschaf van zonnepanelen. Deze subsidie werd gegeven tot 2015 en is anno 2016 dan ook niet meer beschikbaar voor mensen die zonnepanelen willen aanschaffen.

 

Nieuwe subsidie voor energie voor energie besparing 2016

Een energielabel voor een huis verbeteren valt nog niet mee wanneer er niet veel financiële middelen zijn om de nodige maatregelen door te voeren. Toch wil de overheid wel dat mensen zich inzetten om het energielabel van het huis te verbeteren. Daarom is er nu een nieuwe subsidie, welke beschikbaar is sinds september 2016 en beschikbaar zal blijven tot 31 december 2018. Het gaat hier om een speciale subsidie voor energiebesparende maatregelen die kan worden aangesproken door VvE’s en eigenaar-bewoners om het energielabel van het huis te verbeteren.

 

Minimaal twee maatregelen

Om aanspraak te kunnen maken op deze nieuwe subsidie op energie gebied is het belangrijk om aan diverse voorwaarden te voldoen. Eén van deze voorwaarden is dat u minimaal twee maatregelen gaat nemen om het energielabel van het huis te verbeteren. U mag de spouwmuur, de gevel of het dak laten isoleren, de bodem laten isoleren of hr-glas laten plaatsen. Voor de duidelijkheid; het laten plaatsen van zonnepanelen staat er niet bij. Wilt u meer maatregelen treffen, dan komt u in aanmerking voor een aanvullende subsidie. Tot slot is er de mogelijkheid om te kiezen voor een totaalpakket aan maatregelen. In dit geval krijgt u ook nog een bonus bovenop de subsidie.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *