Stofzuiger die energiezuinig is

Zuinige stofzuiger

We hebben het gehad over een energiezuinige auto, energie besparen in uw woning en over het aanvragen van subsidies. Maar wist u dat energie besparen met huishoudelijke apparaten nog eenvoudiger is? De consumentenbond heeft hier reeds over verteld. Een zuinige stofzuiger helpt u energie besparen op eenvoudige wijze. U kunt deze stofzuiger gebruiken zoals u elke stofzuiger gebruikt en toch kunt u energie besparen. Dit heeft te maken met de energie die de stofzuiger nodig heeft om het werk te doen. Een goede stofzuiger die kan worden aangemerkt als zuinig heeft een energielabel A. Tegenwoordig zijn alle huishoudelijke apparaten voorzien van een energielabel. De stofzuigers met een energielabel A zijn het meest zuinig en stofzuigers met een energielabel F of G kunnen worden gezien als het minst zuinig.

 

Een energieverbruik dat onder de 850 Watt ligt

Stofzuiger die energiezuinig is

Wanneer u interesse heeft in een zuinige stofzuiger, dan kunt u natuurlijk naar het energielabel kijken. Energielabel B valt ook nog in de groene klasse, ofwel de zuinige klasse, maar A is natuurlijk de beste keuze om energie te besparen. Een goede stofzuiger die zuinig genoeg is om dit energielabel te krijgen verbruikt maximaal 850 Watt. Bij het uitzoeken van een zuinige stofzuiger kunt u dus ook afgaan op het energieverbruik van de stofzuiger.

 

Waarom kiezen voor een zuinige stofzuiger?

Vanzelfsprekend wilt u wel zeker zijn dat u kiest voor een goede stofzuiger. Gelukkig zijn er steeds meer goede stofzuigers met energielabel A te vinden. Een zuinige stofzuiger bespaart energie. Als u dagelijks de stofzuiger gebruikt en u ruilt een onzuinige stofzuiger in voor een zuinige stofzuiger, dan zult u dit zeker merken aan de energiekosten. Daarnaast is het natuurlijk ook heel goed voor het milieu om gebruik te gaan maken van een zuinige stofzuiger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *